За самозапошљавање у пољопривреди додатних 500.000 марака

Одјељење за пољопривреду брчанске Владе, од ове године  усмјерава 500.000 КМ за самозапошљавање, прије свега младих  и жена у области примарне пољопривредне производње на подручију Дистрикта.

“Овдашњи Завод за запошљавање ће за ове намјене, појединачно исплаћивати између 15.000 и 20.000 марака. Остварење је планирано кроз пројекте који ће имати за циљ да, првенствено млади и жене своју егзистенцију остварују кроз јачање пољопривреде унутар свог домаћинства, те да се на тај начин региструју као запосленици унутар властитог газдинства”, рекао је шеф Одјељења Саша Танић.

- Реклама -

Реализација појединачно добијених средстава ће бити надзирана од стране ресорног Одјељења у периоди од три до пет година, прецизирао је Танић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. Do sada je podsticaj bio bacanje para odnosno dijeljenje podsticaja izmedju onoga koji odobrava i poljoprivrednika. Niko nije imao nikakvu obavezu. Znaci u ekonomsko smislu daje se pidsticaj da se snizi cijena robe a kolko vidimo sve skuplja.znaci novac je gurnut u dzepove bez dodatnih ulaganja.To je kriminal.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime