spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Pustošenje šume, lake povrede, hapšenja…

spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:
– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два догађаја са обиљежјима кривичних дјела и то “Пустошење шуме” из члана 309. став (1) и “Лака тјелесна повреда” из члана 170. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:
– Током извјештајног периода није било забиљежених догађаја нарушавања јавног реда и мира, те је исти протекао мирно.

САОБРАЋАЈ:
– У извјештајном периоду догодиле су се три саобраћајне незгоде.
– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 23 возача и возила. Од тога 15 возача који су возилима управљали под дејством алкохола од којих је један искључен и због управљања возилом прије стицања права на управљање, два који су управљали возилима у вријеме трајања забране управљања, једног који у возачкој дозволи није имао назначену одговарајућу категорију, а уједно је управљао и нерегистрованим возилом, једног који је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији, једног без потврде о познавању прописа и три возача који су управљали возилима са непрописно обиљеженим теретом.

ОСТАЛО:
– Током протекла три дана из области осталих догађаја издавајамо три од 30.09.2023. године и то:
– Први догађај забиљежен је у 01.55 сати када су полицијски службени Граничне полиције на граничном прелазу Брчко током контроле лица иницијала А.О. рођеног 1984. године из Брчког утврдили да је за њим Полиција Брчко дистрикта БиХ расписала потрагу због основа сумње да је починио кривично дјело “Тешка крађа”. А.О. је лишен слободе, те ће према њему бити предузете Законом предвиђене мјере и радње на даљем процесуирању.

– Други догађај је евидентиран у 16.15. сати када је запримљено обавјештење Полицијске управе Нови Град, да су током контроле лица иницијала Б.Е. рођеног 2002. године из Вогошће, утврдили да је за њим расписана потјерница ПБД БиХ на основу Наредбе Основног суда Брчко дистрикта БиХ због почињеног кривичног дјела “Тешка крађа”. Лице Б.Е. је у даљу надлежност преузето од стране полицијских службеника Судске полиције Брчко дистрикта БиХ.

– Трећи догађај догодио се у 22.00 сати када су полицијски службеници током редовних послова и задатака извршили контролу лица иницијала И.И. рођеног 2004. године из Брчког, код којег је пронађена биљна материја за коју је након одузимања прелиминарним вјештачењем утврђено да је ријеч о опојној дроги “Марихуана” бруто масе 1,309 грама. Против поменутог лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја “Посједовање наркотичких средстава” из члана 4. став (1) Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img