spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Narkotici, oružje, oštećenje računarskih podataka i drsko ponašanje

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela i to u jednom slučaju dva krivična djela ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232., i krivično djelo ”Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. i treće krivično djelo ”Oštećenje računarskih podataka i programa” iz člana 387. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U navedenom vremenskom periodu zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira od kojih izdvajamo događaj od 17.09.2022. godine kada je u 16:15 sati slobode lišeno lice G.B, rođen 1974. godine u Brčkom zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje”, člana 8. ”Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 20 vozača i vozila. Od toga devet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, jedna vozač bez odgovarajuće kategorije koja mu nije upisana u vozačku dozvolu i upravljanja motociklom pod dejstvom alkohola, četiri vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva vozila i jedan motocikl zbog isteka potvrde o registraciji, jedno vozilo zbog nepravilno obezbjeđenog tereta, jedno neregistrovano vozilo i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom narkotičkih sredstava.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img