spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Лака тјелесна повреда, тешка крађа, дрска донашања…

spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам са прегледом значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

-У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два догађаја у оквиру којих су евидентирана три кривична дјела и то “Оштећење туђе ствари из члана 287. и “Лака тјелесна повреда” из члана 170., као и “Тешка крађа” из члана 281. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду евидентирано је пет догађаја нарушавања јавног реда и мира у оквиру којих су три лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање” и члана 8. “Ометање вршења службених послова и задатака”. За два лица издати су прекршајни налози због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање”, док је због гласне музике власнику једног угоститељског објекта издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

– Издвајамо догађај од дана 05.05.2023. године када су полицијски службеници током редовне контроле саобраћаја, лице М.Х. рођен 1960. године у Приједору, настањен у Тузли, а који је био у видно алкохолисаном стању, те је одбио да се подвргне утврђивању присуства алкохола у организму, лишили слободе на основу члана 224. став (2), као и чланова 152. став (1) и члана 220. став (1) Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ (ЗООБС БиХ).

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возила. Од тога 12 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, једног који је возилом управљао прије стицања права на управљање, једног који је управљао нерегистрованим возилом, једног јер није имао назначену одговарајућу категорију у возачкој дозволи, два који су возилима управљали без потврде о познавању прописа, једног јер је управљао возилом без регистарских ознака и једног због непрописно смјештеног терета.

ОСТАЛО:

– Полицији Брчко дистрикта БиХ је дана 07.05.2023. године у 08.04 сати пријављено да се испод моста на ријеци Сави тренутно утопило мушко лице. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да је ријеч о лицу иницијала А.К. рођен 1984. године у Брчком гдје је и настањен. На лицу мјеста је под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен увиђај. Након извршеног увиђаја започете су активности на потрази коју су проводиле Јединица специјалне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, Цивилна заштита Одјела за јавну сигурност Владе Брчко дистрикта БиХ, ГСС Брчко, Пливачки клуб “Атос” и Спасилачко ронилачки клуб “Немо”, а око 13 сати пронађено је и извучено беживотно тијело недалеко од мјеста утапања. На лице мјеста изашао је и дежурни мртвозорник који је констатовао смрт, док се дежурни тужилац изјаснио да нема потребе за вршењем обдукције.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img