spot_img

Večeras u Brčkom “Vidovdansko veče”

Published:

U organizaciji Srpskog književnog kruga – sekcije Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” večeras će u 19:30 časova u Domu kulture, biti upriličeno Vidovdansko veče kao kruna održavanja Vidovdanskih svečanosti u Brčko distriktu.

Tom prilikom će nastupiti brčanski književnici, pjesnici i pisci, inače članovi Srpskog književnog kruga, poput Đorđa Krstića, Viole Rajačić, Ognjena Tomića, Save D. Todorovića i drugih. Takođe će se predstaviti i hor “Sveti Stefan Dečanski”, veterani “Prosvjetinog” folklornog ansambla, te etno pjevačka grupa “Bosiljak” uz muzičku pratnju Đorđa Predojevića i Milorada Milovca.

Kao i ranijih godina, tako će i večeras, tradicionalno biti uručena nagrada “Žarko Mijović” za najbolji literarni rad brčanskih srednjoškolaca.

Na konkurs za dodjelu ove prestižne nagrade ustanovljene u znak sjećanja na brčanskog profesora srpskog jezika Žarka Mijovića i jednog od predsjednika brčanske “Prosvjete” pristiglo je četrdesetak radova, a večeras će biti odabrana tri najbolja.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img