Uspješno okončana humanitarna akcija “I ja ću da čujem” – djevojčici nabavljen slušni aparat

Za samo par dana trajanja akcije „I ja ću da čujem“ koja je pokrenuta u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Brčkom prukupljena su neophodna sredstva za kupovinu slušnih aparata za učenicu koja od malih nogu ne čuje i kojoj će na ovaj način biti omogućeno da vodi normalan život kao i njeni vršnjaci.

„Za slušni aparat koji je neophodan za lijevo i desno uho, uz popust vlasnika, bilo je neophodno sakupiti 2.040 maraka”, kaže profesorica Ljubica Mitić, rukovodilac humanitarno-projektne sekcije u ovoj školi.

- Reklama -

S obzirom na to, kaže profesorica Mitić, da je sakupljeno nešto više sredstava od neophodnih za kupovinu slušnih aparata, ukupno oko 2.200 maraka, sav višak biće utrošen za nabavku rezervnih baterija za slušne aparate.

Ova učenica drugog razreda frizerskog smjera Poljoprivredne i medicinske škole, do sada je komunicirala na način da čita sa usana, a to što ima problema sa sluhom odražava se i na sam njen govor.

Profesorica Mitić ističe da im je želja da ova učenica po završetku svoga školovanja bude spremna za samostalan život i rad.

„Pored spretnih ruku, njoj je potreban sluh i govor na kojem ćemo mi, sada kada ima potreban slušni aparat, uz pomoć školskog defektologa i psihologa da radimo“, naglasila je profsorica Mitić.

Profesorica Mitić se, ovom prilikom, zahvalila svima koji su pomogli da se ova akcija uspješno okonča i njihova učenica dobije slušni aparat.

„Zahvalila bih se svojim kolegama iz škole, privrednicima i svim humanim ljudima iz Brčkog, ali i van Brčkog koji su nam izašli u susret i u ovako kratkom roku omogućili da prikupimo neophodna sredstva“, istakla je na kraju profesorica Mitić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime