Успјешно окончана хуманитарна акција “И ја ћу да чујем” – дјевојчици набављен слушни апарат

Зa само пар дана трајања акције „И ја ћу да чујем“ која је покренута у Пољопривредној и медицинској школи у Брчком прукупљена су неопходна средства за куповину слушних апарата за ученицу која од малих ногу не чује и којој ће на овај начин бити омогућено да води нормалан живот као и њени вршњаци.

„За слушни апарат који је неопходан за лијево и десно ухо, уз попуст власника, било је неопходно сакупити 2.040 марака”, каже професорица Љубица Митић, руководилац хуманитарно-пројектне секције у овој школи.

- Реклама -

С обзиром на то, каже професорица Митић, да је сакупљено нешто више средстава од неопходних за куповину слушних апарата, укупно око 2.200 марака, сав вишак биће утрошен за набавку резервних батерија за слушне апарате.

Ова ученица другог разреда фризерског смјера Пољопривредне и медицинске школе, до сада је комуницирала на начин да чита са усана, а то што има проблема са слухом одражава се и на сам њен говор.

Професорица Митић истиче да им је жеља да ова ученица по завршетку свога школовања буде спремна за самосталан живот и рад.

„Поред спретних руку, њој је потребан слух и говор на којем ћемо ми, сада када има потребан слушни апарат, уз помоћ школског дефектолога и психолога да радимо“, нагласила је профсорица Митић.

Професорица Митић се, овом приликом, захвалила свима који су помогли да се ова акција успјешно оконча и њихова ученица добије слушни апарат.

„Захвалила бих се својим колегама из школе, привредницима и свим хуманим људима из Брчког, али и ван Брчког који су нам изашли у сусрет и у овако кратком року омогућили да прикупимо неопходна средства“, истакла је на крају професорица Митић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime