Uhapšena tri poslanika: Izborna krađa i kupovina glasova i prije zvanične kampanje

U Brčkom su danas uhapšeni Radoslav Bogičević i Nenad Kojić, poslanici u Skupštini Brčko distrikta, nezvanično saznaje nula49.com

Radi se o prvom i trećem imenu na kandidatskoj listi Narodnog demokratskog pokreta na predstojećim lokalnim izborima.

- Reklama -

Podsjetimo, zvanična predizborna kampanja počinje sutra, ali čini se da su pojedini već krenuli “sa radom”.

Uz Peju Mendeša, nosioca liste Hrvatske seljačke stranke i takođe poslanika u Skupštini Distrikta, ovo je treće hapšenje zastupnika u najvišem zakonodavnom tijelu Brčko distrikta.

Iz Policije Brčko distrikta danas je saopšteno da je izvršen pretres N.K. rođenog 1964. godine u Brčkom, jednog stambenog objekta i dva motorna vozila u vlasništvu ovog lica, a izvršeni su i pretresi lica R.B. rođenog 1953. godine, stana i vozila u vlasništvu navedenog lica, te prostorije stranke kojoj pripada lice R.B..

Oba ova lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Pripremanje krivičnog djela” iz člana 333., a u vezi sa krivičnim djelom “Prevara pri glasanju” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dodali su iz Policije Brčko distrikta.

Pomenuta lica će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje, zaključuje se u saopštenju.

Pitanje koje se nameće jeste – ukoliko je uhapšeno već 10 posto poslanika u Skupštini Brčko distrikta (a čaršija već bruji o potencijalnim narednim hapšenjima), koliko fer mogu biti izbori ukoliko se budu brojali i “glasovi iz inostranstva”?

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime