U Brčko distriktu uskoro počinje masovna vakcinacija građana

Sa dolaskom 20.000 doza kineske vakcine Sinofarm i sa količinama koje su nabavljene ranije, stvoreni su uslovi za početak masovne vakcinacije protiv kovida-19 u Brčko distriktu.

Direktor JZU „Zdravstveni centar“ Brčko prim. dr Nihad Šibonjić u izjavi za Radio Brčko je pojasnio da će se masovna vakcinacija građana Brčko distrikta, sem u gradu, tokom masovne imunizacije vršiti i u područnim ambulantama u Maoči, Bijeloj i Donjem Breziku.

Šibonjić je kazao da je jutros od šefa Odjeljenja za zdravstvo dobijen dopis u kojem se traži stvaranje uslova za masovnu vakcinaciju, što u praksi znači da tih 20.000 vakcina koje je Distrikt kupio treba što prije biti dostupno građanima.

Nakon dobijanja dozvole od nadležne agencije za vakcine, što traje dan ili dva, odmah se može početi sa masovnom imunizacijom građana protiv kovida-19.

Direktor Šibonjić još jednom je apelovao na građane da se odazovu vakcinaciji u Brčko distriktu, i to na način – bolje danas, ako je već moguće, nego čekati sutra.

„I još jednom ću ponoviti ono što sam kazao medijima u izjavi nakon dolaska 20.000 kineskih vakcina u Brčko čime je otvorena mogućnost masovne imunizacije – od vakcine nije niko umro, a od bolesti, Boga mi, jeste“, zaključio je Šibonjić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime