Традиционално окупљање: “Ноћни вукови” стижу у етно село надомак Брчког

Окупљањем у „Брезичкој долини“, етно селу надомак града данас у Брчком почиње тродневна мото-тура „Видовдан 2019-Путевима српске“.

– Долазе нам наша браћа из Русије, Црне Горе, Србије, Македоније, Бугарске, Њемачке, Словачке па чак и из Аустрлије. Биће нас око 80. Вожња траје три дана, а наш циљ је слава Војске Републике Српске у манастиру Осовица код Српца – рекао је ГоранТадић, потпредсједник одјељења „Ноћни вукови“ Републике Српске и домаћин њиховог шестог, традиционалног окупљања око Видовдана.

Сутра ће, након окупљња у цркви и полагања вијенаца на Споменик српским браниоцима Брчког, кренути пут Градине.

– Обићи ћемо Спомен подручје Доња Градина и погледати документарни филм о страдању током Другог свјетског рата, а потом идемо у Козарску Дубицу и Кнежицу гдје ћемо се увече молити за Косово. На Видовдан ћемо се у Бањалуци сусрести се са градоначелником Игором Радојичићем, положити вијенце на споменик 12 беба, а у подне ћемо бити у манастиру Осовица код Српца на Крсној слави Војске Републике Српске – рекао је Тадић.

Он је изразио жаљење што због забране уласка у БиХ ове године са њима није њихов предсједник.

– Забрањен је улазак нашем предсједнику Александру Залдостанову и нашем брату Саши Савићу из Србије, наводно због Украјине и неког учешћа тамо. Неком је пало на памет да о томе направи неку причу и људима забрани долазак без икаквог повода – изјавио је Тадић истичући да у њиховом окупљању и дјеловању нема никакве политике.

– Нема овдје никакве политике. Ми гајимо традицију, патриоте смо и никада никога нисмо увриједили. Наши чланови немају казне ни за паркирање, а камоли више од тога – изричит је Тадић.

Одјељење „Ноћни вукови“ Републике Српске формирано је 2013. године, а Клуб је у Русији основан 31. маја 1989. године. Недавно су у Москви обиљежили 30 година од формирања гдје се представило и одјељење овог клуба из Републике Српске који има 31 члана.

– Много нам се људи јавља, али ми пажљиво бирамо чланове који немају криминални досије. Бирамо добре и честите људе, домаћине који су у средини у којој живе урадили нешто за своју заједницу – појаснио је Тадић.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime