Supervizor za Brčko Skenlan u posjeti Distriktu

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan boravio je u prvoj službenoj posjeti Brčko distriktu BiH, gdje se u Gradskoj vijećnici sastao sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

Supervizor Skenlan je izrazio punu opredijeljenost za čuvanje stabilnosti i održivosti Distrikta, u tijesnoj saradnji sa njegovim zvaničnicima i institucijama.

„Čast mi je što sam imenovan za supervizora Brčko distrikta BiH, što je dužnost koju krajnje ozbiljno shvatam. Iako je supervizija vremenom evoluirala, naša pažnja i velika očekivanja od Distrikta nisu se smanjili. Radujem se kontinuiranoj saradnji sa vlastima Brčkog u njihovim naporima na sprovođenju reformi neophodnih za napredak u jačanju javnih usluga i ekonomskih prilika za građane Brčkog,” rekao je supervizor Skenlan.

- Reklama -

Gradonačelnik Milić izrazio je čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojim je konstituisan Brčko distrikt BiH.

„U narednom periodu preduzimaćemo dodatne napore ka unapređenju kvaliteta života u ovoj lokalnoj zajednici”, zaključio je Milić.

Supervizor Skenlan se tokom dana sastao i sa čelnicima Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime