Subvencije za kupovinu prve nekretnine na području Brčko distrikta BiH

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta danas je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencionisanja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Distrikta.

Vlada je odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2020. godinu te razmatrala izvještaj članova Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH iz reda službenika zaposlenih u tijelima javne uprave, saopšteno je iz Vlade Distrikta.

- Reklama -

Na sjednici su odobrene Smjernice za izradu nacrta pravilnika o utvrđivanju sposobnosti čamca za plovidbu, pravilnika o upisu čamca u upisnik i izdavanju plovidbene dozvole kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o obrascu svjedočanstva o baždarenju čamca unutarnje plovidbe.

Pored ostalog, usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije za sufinansiranje projekata financiranih iz sredstava Evropske unije i drugih donatora u 2019. godini, zatim Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna Programa utroška sredstava tekućih dotacija u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu 2019. godinu i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u Povjereništvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove za 49 mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja građana u iznosu od oko 490.000 maraka, navodi se u priopćenju.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime