spot_img
spot_img

Stevandić u posjeti Brčkom: Svesrpski sabor da počne odavde

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić posjetio je danas kancelariju Vlade Republike Srpske u Brčko Distriktu.

Stevandić je održao sastanak sa šefom kancelarije Bojanom Karaćem i predsjednikom Skupštine Distrikta Sinišom Milićem, šefovima odjeljenja za javni registrar i bezbjednost Tomom Obrenovićem i Bogdanom Bratićem, te direktorom Bolnice Đorđem Lazićem, poslanicima Draženom Vrkačevićem i Urošom Vojinovićem u sklopu Svesrpskog sabora svesrpskog.

Sa sastanka su poslane poruke sabornosti i mira.

– Republika Srpska kao faktor zajedničkog vlasništva u Brčko Distriktu zajedno sa FBiH je siguran faktor mira i suživota – istkako je Stevandić u objavi na Fejsbuku.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da se Brčko distrikt potpuno uklapa u koncept Svesrpskog sabora koji nosi mirovne, a ne ratne poruke.

Stevandić je ocijenio da građani u Brčkom sve tri nacionalnosti žive jako dobro, imaju dobar suživot i sarađuju partijski i politički i institucionalno i da ovdje nema nikakvih problema.

“Najbolje je da sabor srpskog jedinstva koji danas počinje na mostu na Rači, počne u Brčkom iz Republike Srpske i želimo da odavde prenesemo poruke saradnje, mira, razvoja. Da pokažemo da smo narod koji isto razmišlja u svakom dijelu Republike Srpske, isto u Brčkom i u Novom Sadu i u Banjaluci i u Beogradu i u Valjevu”, rekao je Stevandić novinarima.

On smatra da Brčko distrikt i kao kondominijum Republike Srpske i FBiH pripada tom korpusu i slavi zajedno sve praznike i proslavlja 9. januar, kao i druge manifestacije.

“Red je da se zna da i Brčko paticipira u svim tim procesima, vezanim za dane ujedinjenja ili za ujediniteljski sabor”, poručio je Stevandić iz Brčkog.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas imao priliku da u Kancelariji Vlade Republike Srpske u Brčkom razgovara sa predsjednikom Skupštine distrikta Sinišom Milićem i sa drugim ljudima iz srpskog korpusa koji obavljaju važne funkcije u distriktu.

 

 

(agencije)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img