spot_img
spot_img

СП Брчко: Могућност да будемо локомотива развоја региона

spot_img
spot_img

Поводом конференције о саобраћајној инфраструктури која се одржала у Брчком, данас су се саопштењем за јавност обратили из Социјалистичке партије.

Ово саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

Свједоци смо интензивирања активности о дефинисању трасе ауто-пута кроз Брчко дистрикт који треба да повеже Бања Луку-Бијељину-Београд те Сарајево-Бијељину и Београд.

Брчко дистрикт по ко зна који пут добија прилику за интезивни развој, а свједоци смо да такве прилике до сада није искористио на најбољи начин. Овај пут указује нам се шанса да постанемо регионално чвориште за друмски, жељезнички и ријечни саобраћај, што отвара бројне могућности за проток и долазак људи, роба, капитала и технологија.

Као што је најављено у медијима у нашем граду се одржава важна међународна конференција о саобраћајној инфраструктури Брчко дистрикта. Социјалистичка партија Брчко мишљења је да је потребно у што краћем временском периоду донијети одлуке везане за трасу ауто пута који пролази кроз територију Брчко дистрикта, а уважавајући важећа законска рјешења и регулативе то јест уцртане трасе у просторном плану Брчко дистрикта.

Имајући у виду да су ентитети утврдили трасе, извршили експропријацију земљишта, израдили техничку документацију, изабрали извођаче радова ,недопустиво је да Брчко дистрикт нема утврђене трасе ауто путева кроз своју територију.

Формирањем Брчко дистркта отворена нам је могућност да будемо локомотива развоја региона а својим (не)чињењем ми постајемо кочничари важних регоналних пројеката.

Мишљења смо да сви политички актери у Брчко дистркту БиХ, а и шире, уложе додатне напоре да се превазиђу уско страначки и лични интереси који коче и успоравају велике инфраструктурне пројекте, а тиме и развој Брчко дистрита БиХ и ширег региона.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img