spot_img
spot_img

СДС Брчко: Забрана “Тројке из блока” пораз за град

spot_img
spot_img

Српска демократска странка Брчко најоштрије осуђује одлуку Полиције Брчко дистрикта да забрани одржавање спортско-хуманитарног турнира “Тројка из блока” у нашем граду.

Ово је грубо нарушавање бројних аката домаћег и међународног права који јасно гарантују слободу окупљања.

Поразно је за град да се забрањује манифестација која већ пет година окупља све људе добре воље, из године у годину у све већем броју и без и најмањег инцидента, нарочито узимајући у обзир хуманитарни контекст исте.

“Тројка из блока” постала је традиција у Брчком, те је велики број наших суграђана, нарочито оних најмлађих, са радошћу ишчекује сваког љета. Јасно је да је у питању скуп који шаље лијепу поруку обједињујући спорт и хуманост и повезујући људе, те да никако нема за циљ онемогућити некоме кретање.

Термин који су надлежни искористили да оправдају своју одлуку – “негодовање” одређеног броја људи, више је својствен за опис понашања дјеце у предшколској доби него озбиљан правни аргумент који на било који начин може оправдати овакав репресивни и досад незабиљежени чин у нашем граду.

Оваквим оправдањем отворена је Пандорина кутија, јер је ваљда свима јасно да ће негодовања појединаца увијек бити. Да ли то значи да се на Тргу младих више неће одржати ни један догађај?

Или је порука ипак да је “појачана фреквенција грађана” непожељна, да нас са ових простора није отишло довољно и да негативни тренд миграција треба додатно поспјешити?

Српска демократска странка Брчко изражава наду да ће надлежни преиспитати ову одлуку, те дозволити нашим суграђанима да још једном покажу хуманост и добру вољу, као и претходних пет година.

 

ОО СДС БРЧКО

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img