spot_img
spot_img

СДС Брчко: За јединство у интересу срског народа у Брчком

spot_img
spot_img

Српска демократска странка поздравља све иницијативе који иду у правцу српске саборности што у суштини представља наш основни правац политичког дјеловања у Брчко дистрикту.

Саопштено је ово данас из брчанског СДС-а, као реакција на јучерашњу изјаву градоначелника Брчко дистрикта.

“Подсјећамо, исти став смо заступали и 2004. године када је након локалних избора у Скупштину дистрикта ушло 11 српских посланика. Упркос нашим апелима на саборност петорица посланика из СНСД-а, СП-а и ДС су подржала избор Мирсада Ђапе за градоначелника и иако је шест посланика СДС-а остало у опозицији то им није сметало да те најтеже четири године по Србе у дистрикту буду дио Ђапине власти”, додају из Српске демократске странке Брчко.

“Принцип саборности је поново погажен 2018. године када је одлуком СНСД-а, СДС искључен из власти у дистрикту. Данашњи позиви на саборност и што ширу српску коалицију од стране оних који су исту ту српску саборност погазили два пута до сада, звучи неискрено”, додаје се у саопштењу.

“Српска демократска странка не одступа ни од једног свог политичког принципа од оснивања странке до данас, па тако ни од принципа српске саборности и због тога поручујемо свима који данас позивају на српско јединство да се такви принципи не смију користити за предизборну кампању и лични интерес тајкуна из досадашње власти него искључиво за добробит српског народа”, закључује се у саопштењу.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img