Rukometni klub “Jedinstvo 2015” kod gradonačelnika

Igrači i rukovodstvo Rukometnog kluba “Jedinstvo 2015” danas su boravili u Gradskoj vijećnici u posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, koga su ovom prilikom upoznali sa rezultatima seniorskog tima koji se plasirao u Prvu ligu Republike Srpske, radom i uspjesima mlađih kategorija te problemima tehničke prirode sa kojima se susreću.

“Priča o sportu, naročito u kolektivima koji okupljaju mlade igrače, ne završava se na njihovim uspjesima. To je odgovoran rad sa djecom i omladinom, koji baveći se sportom bivaju odvučeni sa ulice i usmjereni na zdrav sportski život. Zbog te činjenice svim sportskim klubovima trebamo odati priznanje i podržati ih i to ćemo činiti i sa drugim kolektivima koji zaslužuju pažnju”, istakao je gradonačelnik Milić. On je dodao da je neophopdan strateški pristup kojim bi se razradili načini finanisranja i odredili jasni kriterijumi i ciljevi koje želimo postići finansiranjem sporta jer kako je naveo “znamo da je Brčko grad odbojke, a na ta velika vrata kucaju i drugi sportovi i Brčko se promoviše kao sportski grad”.

- Reklama -

Slaviša Ignjić, predsjednik Rukometnog kluba “Jedinstvo 2015”, naglasio je da su plasman u Prvu ligu Republike Srpske seniorske ekipe, plasman u završnicu Lige mladih Republike Srpske sa selekcijom 2002. godište te poziv za Reprezentaciju BiH igrača Nemanje Peštića najznačajniji uspjesi kluba koji je osnovan prije dvije godine, ali i dodao da je najveći rezultat rada, truda i zalaganja broj djece koja su članovi kolektiva, a kojih ima više od stotinu.
“Nadamo se da ćemo u naredne dvije do tri godine imati stabilan tim u Premijer ligi BiH”, zaključio je Ignjić.

Bogdan Peštić, kapiten generacije 2000. godišta, trenira rukomet već četiri godine.
“Imao sam priliku da posjetim razne kampove, radio sa vrhunskim trenerima i upoznao mnogo vrhunskih igrača, a najznačajniji rezultati koje sam postigao su učešće u Reprezentaciji Rukometnog kampa Rastimo već drugu godinu i ulazak u Prvu ligu sa prvim timom mog kluba”, zaključio je Peštić.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime