spot_img
spot_img

Представљен Извјештај Европске комисије о БиХ властима Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представница Канцеларије Европске уније у БиХ Наташа Малинић данас је замјенику градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анти Домићу презентовала Извјештај Европске комисије о Босни и Херцеговини, а који је дио Пакета проширења којег је Европска комисија донијела заједно с Економским и инвестиционим планом за Западни Балкан.

Овом приликом замјеник градоначелника Анто Домић казао је да Мишљење Европске комисије обавезује да се крене брже и учинковитије у реформу јавне управе која, како је нагласио, мора задовољавати стандарде Европске уније.

Он је истакао да се на плану борбе против корупције и организованог криминала учинило јако мало и да се на том пољу у наредном периоду мора брзо дјеловати како би се економски параметри могли сустићи, успјешно превазишла ситуација око епидемије и успоставио један квалитетнији економски потенцијал у Брчко дистрикту БиХ.

„Има и одређених ствари у којима смо се почели помјерати с мртве тачке, али то није довољно. Потребна је једна синергија свих политичких субјеката и свих институција на простору дистрикта да брже дјелујемо у кључним сегментима који ће бити препознатљиви с позиције становника Брчко дистрикта БиХ и Европске комисије како бисмо могли код сљедећег оцјењивања добити нешто повољнију оцјену. Када Извјештај детаљно проучимо и још прецизно утврдимо оно шта нам је препорука, ми ћемо израдити акциони план по коме ћемо се моћи кретати у наредном периоду како би нова Влада која ће доћи након избора могла бити способна да дјелује и отклања недостатке који су назначени у овом извјештају“, казао је Домић.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img