spot_img
spot_img

”Pozitivno poslovno okruženje u Brčko distriktu”

spot_img
spot_img

Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić i novoimenovani predsjedavajući Arbitražnog tribunala za Brčko Klint Vilijamson zaključili su na današnjem sastanku da je poslovno okruženje u distriktu pozitivno i da tu posluju mnoge uspješne kompanije.

Novalić je istakao značaj koji Brčko distrikt ima za BiH, ali i naveo da je riječ o veoma osjetljivom i važnom pitanju za sve njene narode.

“U FBiH bilježimo pozitivne iskorake u ekonomiji, ali još nismo potpuno zadovoljni. Zato nam trebaju strane investicije, a da bismo došli do njih važno je stabilno poslovno i političko okruženje”, rekao je Novalić.

Vilijamson kaže da je prilično upoznat sa situacijom u BiH jer je ovdje dolazio više puta od 1990. godine.

Tokom razgovora Vilijamson se posebno interesovao za Novalićevo viđenje sadašnjeg političkog i ekonomskog trenutka BiH, navodi se u saopštenju iz Vlade FBiH i dodaje da je sastanku prisustvovao i supervizor za Brčko distrikt Brus Barton.

Vilijamson boravi u prvoj posjeti BiH od preuzimanja funkcije.

On će sutra posjetiti distrikt Brčko, gdje bi trebalo da se sastane sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem, predsjedavajućim Skupštine distrikta Esedom Kadrićem, zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem, te sa arbitrom za Brčko kojeg je imenovala Republika Srpska Sinišom Karanom.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img