Potpisan Ugovor sa deponijom u Zvorniku o prihvatu čvrstog otpada iz Distrikta

- Reklama -

Delegacija Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, predvođena šefom Zoranom Bulatovićem, juče je u Zvorniku potpisala Ugovor o deponovanju čvrstog otpada na regionalnu deponiju “Crni vrh”.

Ugovor je vrijedan gotovo tri miliona maraka i potpisan je na rok od četiri godine.

- Reklama -

“Ovo je prvi, veoma važan korak, koji nam omogućava da u narednoj fazi okončamo već započeti odabir, odnosno nabavku vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad, kao i izgradnju pretovarne rampe na područiju Distrikta. Sve ovo bi trebalo biti okončano, i odvoz čvrstog otpada ka Zvorniku, startovati na proljeće naredne godine”, rekao je za Radio Brčko šef resornog odjeljenja brčanske Vlade Zoran Bulatović.

Za opštinu Zvornik, a posebno za Regionalnu deponiju “Crni vrh”, Ugovor o saradnji sa Distriktom ima višestruki značaj.

“Prije svega dokazujemo da smo prepoznati u svom poslu, jer Brčko je deseto područije u BiH koje čvrsti otpad odlaže na našu deponiju. Pored toga visina ugovora nas dodatno obavezuje na maksimalno profesionalan odnos u pružanju usluga prema Distriktu”, kazao je direktor Regionalne deponije “Crni vrh” Aleksandar Vračević.

Odvoz otpada prema Zvorniku praktično omogućava ekološko zatvaranje trenutne deponije u Brčkom, što je naredna faza cijelog projekta.

“Paralelno sa ovim poslom odjeljenje će činiti maksimum, vjerujem zajedno sa brčanskom Vladom i Skupštinom, da na već utvrđenoj lokaci osiguramo otvaranje Centra za ekološko upravljanje otpadom u Distriktu, što je i krajni cilj cijelog projekta”, dodao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade Zoran Bulatović.

Inače, sa okončanjem cijelokupnog projekta biće na najsavremeniji i najkvalitetniji način riješeno višedecenijsko pitanje odlaganja čvrstog otpada na ovom područiju.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime