spot_img
spot_img

Потписан Меморандум о сарадњи између Владе, Скупштине и Привредне коморе Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је потписан Меморандум о сарадњи између Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Скупштине Брчко дистрикта БиХ и Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ, којим су регулисана међусобна права и обавезе, стратешка улога и правци заједничког дјеловања партнера у области стварања конкурентније привреде Брчко дистрикта БиХ.

Споразум су потписали градоначелник Дистрикта Есед Кадрић, предсједник Скупштине Синиша Милић и предсједник Привредне коморе Драган Ђукић.

Како је казао градоначелник Кадрић, овим меморандумом је формализована сарадња Владе и Скупштине Брчко дистрикта са Привредном комором, те представља потврду конкретног и здравог партнерског односа пословне заједнице и институција Дистрикта.

“Ми смо изанализирали све мјере подршке које су предвиђене законима Брчко дистрикта, сагледавали смо да дође до квалитативних поправака одређених законских рјешења која имамо, посебно привредне и подстицајне политике, како бисмо задржали атрактивности улагања у Брчко дистрикт. Влада Брчко дистрикта предано ради на томе да омогући Привредној комори да, путем својих органа, може анимирати улагаче, било да се ради о домаћим или улагачима који нису из наше локалне заједнице, како бисмо могли додатно побољшати привредно улагање као и подизање стандарда живота и запошљавања на подручју Дистрикта”, рекао је Кадрић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изразио је задовољство потписивањем меморандума, чиме се наглашава унапређење дијалога јавних власти и привреде Брчко дистрикта. “Имамо заједнички циљ а то је унапређење пословног амбијента, задржавање и повећање радних мјеста на простору Дистрикта Брчко и кроз овај меморандум смо потврдили да смо партнери у овом процесу. Када је у питању Скупштина, то значи да ћемо све прописе доносити у комуникацији, претходно припремајући те акте заједно са Привредном комором”, казао је Милић.

Поред потписивања Меморандума, Привредна комора је представила пројекат на којем ради, под називом “Хелп Деск фор бусинесс ентитиес”, у оквиру програма “ЕУ 4 Бусинесс Рецоверy”, а којег финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Њемачке.

“Овај пројекат се реализује преко Њемачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), Међународне организације рада (ИЛО) и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и ми смо га добили преко ГИЗ-а како бисмо га имплементирали на подручју Брчко дистрикта, а односи се на пружање помоћи привредницима да савладају потешкоће проузроковане пандемијом Корона вируса. Морам да нагласим да смо задовољни са данашњим састанком као и са досадашњом сарадњом коју имамо са представницима институција Брчко дистрикта и требамо тежити да побољшамо пословни амбијент и да стварамо услове за привређивање и стварање нових радних мјеста“, истакао је предсједник Привредне коморе Драган Ђукић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img