spot_img
spot_img

Овог викенда други Jazzwa Art Festival у Занатском

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком се од 2. до 4. септембра одржава други по реду Jazzwa Art Festival који ће и ове године пружити нашим суграђанима мноштво културних садржаја у Занатском центру.

Умјетнички директор фестивала, академски сликар Алмедина Цифрић наглашава да је програм овогодишњег фестивала изузетно квалитетан и креативан.

„Улагања у креативни рад с младим људима, засигурно су једина ствар која оплемењује и потиче на лични развој и критичко размишљање сваког појединца. Прошле године имали смо неколико запажених активности а сигурна сам да ће и овогодишњи садржај фестивала бити нешто што ће се дуго памтити и препричавати, наглашава Цифрић.

Жеља организатора је да овај фестивал прерасте у традицију. Наглашавају да имају довољно људи који се баве културом и умјетношћу а такође им не мањка ни ентузијазма.

Организатори ће првог дана представити плоче с називима пасажа и платоа у Занатском центру а који носе називе заслужних умјетника с наших простора.

Посјетиоцима ће бити представљена и изложба карикатура под називом „Треба вам нацртати“ а која је својеврсна критика данашњице кроз умјетничко изражавање.

Међу учесницима ће се наћи и музичари који стварају на нашим просторима, књижевници и глумци.

„Како прошле, тако и ове године изостала је подршка владиног одјељења за спорт и културу гдје смо два пута аплицирали и два пута били одбијени. Упркос томе, фестивал ће се одржати и ове године захваљујући огромној подршци волонтера, љубитеља умјетности који су пристали бити дио програма без да су тражили накнаду за рад, те се свима њима неизмјерно захваљујем“, нагласио је Жељко Лазаревић из Art CaffeJazzwa која и ове године преузима организацију догађаја.

Програм фестивала

Петак 2. септембар

Радионица: Утицај умјетности на образовање и развој дјеце, Сандра Икановић Јовичић – драмски педагог 18.00

19.00 – Представљање назива платоа, пасажа и пролаза (иницијатива привредника који послују у Занатском центру)

20.00 – Отварање изложбе под називом „Треба вам нацртати“ (групна изложба локалних патриота)

Субота 3. септембар

15.00 Представљање скулптуре „Госпођа корупција“ – пасаж Ташка Начића испред старог атомског склоништа у занатском центру (аутори скулптуре израђене од смећа су слободоумни грађани Дистрикта Брчко)

21.00 Рок концерт групе Домино Ефект

Недеља 4. септембар

20.00 Концерт класичне музике (гитара, проф. Јакша Перовић)
21.00 Промоција књиге „Слиједи перо“ (аутор књиге Аида Омерхафизовић)

Организатор: Art Caffe Jazzwa, Жељко Лазаревић

Умјетнички директор фестивала: мр Алмедина Цифрић
Пријатељи фестивала компанија Бакарни лонац и бутик мушке конфекције „Santos&Santorini“

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img