spot_img
spot_img

Ovo je jedini koktel majstor u Brčkom

spot_img
spot_img

Zoran Šoškić, jedini je koktel majstor u Brčkom. Tim poslom počeo je da se bavi pre osam godina, još dok je radio kako konobar u koktel baru u Kruševcu, gde je i naučio osnovne veštine pripremanja ovih pića, nakon čega se samostalno usavršavao.

Sve je počelo kao hobi, priča Zoran, i skromno kaže da od tog hobija danas pristojno zarađuje. Pravio je koktele širom Srbije i Crne Gore, a od prije dvije i po godine to radi i u Brčkom. Priznaje da su Brčaci u početku bili skeptični, prenosi ATV.

– Od trenutka kada sam došao ja sam znao da napravim dva, tri koktela. Došlo je do cifre 200, 250, 300. To je jednostavno nova priča koja je ovom gradu falila – kaže Zoran Šoškić, koktel majstor.

Kada Zoran pravi koktele, on priredi pravu malu predstavu za šankom, i tako, svaki put oduševi goste kafića u kojem radi.

Ipak, Zoran još nema konkurenciju u Brčkom. Kaže, mladi ljudi su slabo zainteresovani za taj posao iako im može doneti dobru zaradu.

– Zahtijeva veliki trud da se dođe do nekog nivoa da se samostalno krene u tu priču. Prepopručio bi mladim ljudima koji su se, generalno, bavili ugostiteljstvom, da probaju. Postoje sad i kursevi, seminari, različite obuke koje trenutno, koštaju puno. S druge strane, taj novac se vrlo brzo vraća, ističe Zoran.

Zoran voli i da eksprimentiše sa ukusima i već ima desetak svojih koktela. Do potrebnih namirnica, posebnog egzotičnog voća, kaže, nije lako doći, pa mu unabavci često pomognu prijatelji. Koktel žurke organizuju jednom mesečno, a za leto već ima pregršt ideja.

 

 

(atvbl.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img