spot_img
spot_img

Одржана јавна расправа о предлогу ребаланса буџета за 2023. годину

spot_img
spot_img

Јавна расправа о предлогу измјена и допуна буџета Брчко дистрикта за 2023. годину у износу од 40 576 539, 85 КМ одржана је с представницима невладиног сектора који су показали велико интересовање за ову расправу.

Предсједавајући Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да је највећи дио средстава из предложеног ребаланса буџета за 2023. годину намијењен за подстицаје у пољопривреди и привреди, за субвенцију електричне енергије, као и капиталне пројекте за шта је издвојено пет милиона марака.

Блажић је напоменуо да је већи дио капиталног буџета намијењен за реконструкцију и изградњу објеката у Јавној здравственој установи.

„Ребалансом буџета издвојена су и средстава за повећање плата запослених у јавној управи. Заједно с представницима Владе покушаћемо да направимо одређене уштеде како би се сви оправдани захтјеви нашли у предлогу ребаланса буџета“, истакао је Блажић.

Предсједник Кошаркашког клуба „Лавови“ Бошко Вукадиновић рекао је да је потребно побољшати спортску инфраструктуру како би се створили бољи услови за припремни, тренажни и такмичарски циклус.

Предсједник Удружења обољелих од мишићне дистрофије и сродних болести Ениса Рендић указала је на неопходност издвајања више средстава за рад овог и других удружења пацијената у Дистрикту.

Предсједник Мјесне заједнице Плазуље Весна Арсенић истакла је да је у овој мјесној заједници, која има 220 становника, приоритет наставак градње водоводне мреже као и изградња два мјесна пута.

Ребалансом ће укупан буџет Брчко дистрикта БиХ бити повећан на 322 930 300,64 КМ. Разматраће се два мјесеца на сваком редовном засједању Скупштине до коначног усвајања.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img