Одржана 45. редовна сједница Владе

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала је 45. редовну сједницу на којој су усвојене Смјернице за израду нацрта правилника о техничким и функционалним карактеристикама дијелова фискалних система и ознакама фискалног система. 

Директор Дирекције за финансије Мато Лучић објаснио је на сједници Владе да ће се на овај начин ближе уредити техничке и функционалне карактеристике фискалних уређаја, начин реализације фискалног система, техничке и функционалне карактеристике терминала и софтвера.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је након сједнице Владе да је ријеч о једном од правилника чије усвајање представља предуслов за почетак фискализације на простору дистрикта Брчко.

“Данас смо од директора Дирекције, који је најодговорнији за овај процес, добили увјеравања да би, уколико ствари буду ишле предвиђеном динамиком, Брчко од 1. јануара наредне године требало да стартује са фискализацијом чиме бисмо ушли у систем који већ функционише у оба ентитета”, рекао је градоначелник Милић.

На данашњој сједници усвојен је Приједлог одлуке о измјени Одлуке о утврђивању критеријума за финансирање или суфинансирање пројеката удружења грађана и фондација Брчко дистрикта БиХ.

Градоначелник Синиша Милић напоменуо је да су се чланови Владе, осим тачака дневног реда и тема које су се нашле на данашњој сједници, дотакли и неких питања која нису била планирана за расправу због чега је сједница прекинута.

“С обзиром да је на Влади услиједила расправа која се није тицала тачака дневног реда, прекинуо сам сједницу да бисмо о свим другим питањима продискутовали и да их не бисмо доводили у везу са другим темама које се налазе на дневном реду Владе”, додао је Милић.

На питање новинара о томе каква је сарадња између одјељења Владе градоначелник је истакао да постоји потреба за ефикаснијом и бољом сарадњом те координацијом између свих одјељења.

“Врло мало комуницирамо у институцијама и не постоје ефикасни системи комуникације који ће обезбиједити брзу реализацију послова из надлежности Владе. То је генерални проблем на ком треба радити. Сигуран сам да ћемо изнаћи најбоља рјешења која су у интересу грађана”, закључио је Милић.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime