spot_img
spot_img

Održan sastanak sa Parlamentarnom grupom „Zeleni klub“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је одржан састанак између градоначелника Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Еседа Кадрића, замјеника градоначелника др Анте Домића са представницима Зеленог клуба посланика Парламента БиХ, као и посланицом у Скупштини Дистрикта и чланицом Зеленог клуба Милијаном Симић.

У име Зеленог клуба састанку су присуствовали Бранислав Бореновић, Желимир Нешковић, Јасмин Емрић и Есад Маврић.

Током радног састанка присутни су разговарали како о досадашњим тако и о будућим активностима које ће Дистрикт предузети у сврху увођења нових трендова и промјена из тзв. „Зелене агенде“, што, између осталог, подразумијева коришћење обновљивих извора енергије те прилагођавање климатским промјенама.

Уједно, присутни су разговарали о неопходним припремама за организовање конференције на тематику обновљивих извора енергије, климатских промјена и заштите животне средине која ће се у наредном периоду одржати управо у Брчком.

Представници Зеленог клуба похвалили су досадашње процесе које су власти у Брчком покренуле казавши да Брчко има велике предиспозиције да, као прва заједница у БиХ, стекне статус „Зеленог града“.

Подсјећамо, Брчко дистрикт БиХ се потписивањем Акционог плана „Зелени градови“ придружио мрежи градова који настоје да заштите животну средину и побољшају квалитет живота својих грађана.

„Зелени клуб“ основан је с циљем јачања јавног дијалога у области енергетике, питањима из области обновљивих извора енергије, климатских промјена, енергетске ефикасности и заштите животне средине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img