Odlukom Vlade Srpske obuhvaćena i djeca poginulih boraca u Brčkom

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas Srni da, na osnovu posebne odluke Vlade Republike Srpske, djeca poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata iz Brčkog pod jednakim uslovima ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 KM.

Milić je napomenuo da će se isplata vršiti do kraja septembra i da se sve informacije mogu dobiti u Službi boračko-invalidske zaštite i Kancelariji Vlade Republike Srpske u Brčkom.

- Reklama -

“Da bi ostvarili pravo na ovu pomoć potrebno je da u nadležnu kancelariju Boračko-invalidske zaštite u Brčkom, u Ulici Meše Selimovića jedan, dostave potvrdu da su nezaposleni, rješenje o statusu i uvjerenje o entitetskom državljanstvu Republike Srpske”, rekao je Milić.

Milić je istakao da je važno da i građani Brčkog, shodno entitetskom državljanstvu, ostvaruju prava iz programa koji se finansiraju u entitetima.

On je podsjetio da pod istim uslovima, da su državljani Republike Srpske, pravo na podršku Vlade Srpske ostvaruju i višečlane porodice u Brčkom, penzioneri, boračke kategorije i mladi, koji su već dobili jednokratnu pomoć.

“Suština je da građani distrikta Brčko imaju ista prava kao i građani u entitetima i da se na ovom prostoru, u skladu sa Arbitražnom odlukom, ostvaruju legitimni interesi i Republike Srpske i Federacije BiH, i sva tri konstitutivna naroda”, rekao je Milić.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime