Од сутра настава у школама на подручју Дистрикта

Пет тимова Одјељења за јавну безбједност врши дезинфекцију свих школских објеката, како би настава на подручју Дистрикта сутра могла бити настављена, потврдио је шеф овог одјељења Сенад Османовић.

Нагласио је да су за све школе обезбијеђена дезинфекциона средства и све потребно још прије обуставе наставе, те да ће начин одвијања наставе у средњим школама по пола разреда наизмјенично сваке седмице, утицати и на смањење гужви у аутобусима када је ријеч о превозу ученика.

- Реклама -

“Подјелу одјељења урадиће директори, сходно протоколу који смо већ договорили. Наћи ће технику, као нпр. парни непарни бројеви, или по дневнику прва половина од 1 до 10, па од 10 до 20. Један од разлога зашто се одјељења полове је и тај да би у аутобусу било дупло мање ученика”, појаснио је Османовић.

Додао је, да су према јучерашњем пресјеку, у средњим школама три наставника и три ученика позитивна на ковид-19, те да су четири наставника и 15 ученика у изолацији.

У основним школама четири наставника су позитивна, шест их је у изолацији, док је 71 ученик у изолацији.

Када је ријеч о предшколским објектима, додао је да ту није био нити један значајнији проблем.

“Имали смо три васпитача који су били позитивни на ковид-19, они су у изолацији и на лијечењу, а мислим да је један већ и негативан. До сада нисмо имали забиљежен случај дијетета које се заразило у вртићу, мјере се максимално поштују, све се дезинфикује редовно, дјеци се мјери температура. Ипак, чињеница је да су родитељи у страху и да мање шаљу дјеце у вртиће него је то било раније. Међутим, према препорукама Свјетске здравствене организације свугдје у свијету, па тако и код нас, вртићи и школе раде, покушава се чувати та социјална дистанца и придржавати се епидемиолошких мјера. Једноставно с овом пандемијом морамо се научити живјети и носити”, додао је Османовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. Prvi dan u školi nastavnici nose maske na bradi.NE NOSE SE MASKE NA BRADI ,KROZ BRADU VIRUS NE ULAZI.Srednjoškolci u kafićima.Moje dijete koje POŠTUJE MJERE ZA RAZLIKU OD PRVENSTVENO NASTAVNOG OSOBLJA MOŽE ISPASTI ILI PAPAK AKO NE ODE U KAFIĆ SA DRUGARIMA ILI IDIOT KOJI JE OTIŠAO U KAFIĆ JER SU GA PROFESORI PUSTILI I ČAK PODRŽAVALI U TOME.Pravim sendviče u jutro djeci kao idiot dok nastavno osoblje šalje djecu u kafiće.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime