NiP pisao Skenlanu: Nedolično i bahato ponašanje Kadrića

Narod i pravda Brčko distrikta obratla se danas supervizoru za Brčko distrikt Majklu Skenlanu otvorenim pismom u kome zahtjevaju javno izvinjenje za “vrijeđanje građana od strane gradonačelnika”.

Obraćanje NiP-a prenosimo u cjelosti:

Povodom oglašavanja gospodina Eseda Kadrića na svom fejsbuk profilu, u kojem piše : „I tako, mi nastavljamo vrijedno raditi a psi nastavljaju lajati! Svako svoj posao!“, obraćamo se supervizoru za Brčko distrikt BiH otvorenim pismom.

Vaša ekselencijo, obraćamo Vam se otvorenim pismom povodom gore citirane objave gospodina Eseda Kadrića na svom fejsbuk profilu, koju je objavio nakon obilaska radova na izgradnji plaže u Brezovom Polju, za koju su sredstva izdvajana u periodu od 2016. do 2018. godine iz tzv. „zajedničkog bošnjačkog budžeta“.

Smatramo nedoličnim i bahatim ponašanjem jednog čovjeka, a posebno gradonačelnika da neistomišljenike naziva „ psima koji laju“, jer pomenuti gospodin koji već dugo godina učestvuje u političkom životu Brčko distrikta BiH, treba da bude gradonačelnik svih građana ovog grada.

Za mnogo manje uvredljive izjave zahtijevano je javno izvinjenje i sankcionisanje onih koji su takve izjave dali.

Od Vas tražimo da svojim autoritetom zaustavite neprimjerno ponašanje i vrijeđanje građana od strane gradonačelnika, a od njega najmanje što u ovom momentu možemo tražiti jeste javno izvinjenje zbog ovakvog sramnog istupa.

S poštovanjem.

Brčko, 11.06.2021.godine
Služba za odnose sa javnošću

 

 

 

1 komentar

  1. Kadričeva izjava donekle podsjeća na vrijeme II svjetskog rata, kada je po cijeloj NDH pisalo: ” Zabranjeno za Židove, Srbe i pse”.
    Nadamo se da će stvarni gradonačelnik Brčkog, Skenlan, obratiti pažnju na ovu izjavu Kadrića i sankcionisati slične izjave u budučnosti od bilo koga.
    Psi laju, karavani prolaze.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime