spot_img
spot_img

Nevrijeme u Brčkom, tokom noći se očekuje da će pogoditi i druge dijelove BiH

spot_img
spot_img

Večeras je nevrijeme pogodilo sjeverni dio Bosne i Hercegovine, a pljuskovi sa grmljavinom su zabilježeni u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu.

U Lukavcu i Srebreniku je uz kišu padao i led. Nakon što je oluja pogodila ova dva mjesta, dalje se nastavila kretati ka Gradačcu i Brčkom.

Kasnije bi nevrijeme moglo zahvatiti i Orašje uz dio Posavine. Također su pljuskovi zabilježeni u Modriči, a olujni oblaci se razvijaju i iznad Doboja i Prnjavora.

Ciklona koju su u Italiji imenovali kao “Circe” kod nas se zove “Maja” i očekuje se da će tokom noći, pogotovo u drugom dijelu, pogoditi BiH. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini krajeva u BiH.

Republički hidrometeorološki zavod je naglasio da se danas može očekivati lokalno nevrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom te jakim olujnim vjetrom na području sjevera i sjeverozapada BiH.

Federalni hidrometeorološki zavod od sutra je izdao narandžasto upozorenje za BiH zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno je moguća i pojava grada.

Nevrijeme se očekuje širom zemlje za period 4. august od 14:00 do 5. augusta do 15:00 sati.

U petak navečer sa Jadranskog mora stiže nova zona obilnih padavina, koja će zahvatiti zapad i Hercegovinu a u subotu i ostale regije.

Preporuke Svjetske meteorološke organizacije za ovakvo upozorenje: Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija.

 

 

(Klix.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img