spot_img
spot_img

“Nema zime” za brčanske školarce?

spot_img
spot_img

Kraj septembra nosi početak jeseni, a s ovim godišnjim dobom počinju prve hladnoće i kiše. Od 15. oktobra će početi i sezona grijaja u školama, a iz odjeljenja za obrazovanje kažu da je sve regulisano na vrijeme, kako se djeca u školskim klupama ne bi smrzavala ove godine.

Ostalo je zaliha goriva od prošle godine, a u toku je i nabavka novih. Šef za obrazovanje odgovornog Vladinog odjeljenja kaže da za sada sve teče po planu.

“Zvanična sezona počinje 15. oktobra, a ukoliko budu niže temperature, direktori će procijeniti i uključiti grijanje onoliko koliko je potrebno da bi se stvorili optimalni uslovi za izvođenje nastave” rekao je za BDC TV Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

I sitne intervencije, gdje ih je bilo, kako bi se nesmetano ušlo u predstojeću grijnu sezonu, obavljene su.

“Potpisan je sporazum za nabavku goriva. Okvirni sporazum je negdje oko 615 000 konvertibilnih maraka. Trenutno u školama na stanju ima otprilike goriva do kraja polugodišta, to su ostale stare zalihe od prošle školske godine, provjerene su instalacije, očišćeni su odžaci, sitne intervencije su urađene i nadamo se da neće biti problema sa predstojećom grijnom sezonom” kaže Osmanović.

Ovo znači da bi sve trebalo da bude na vrijeme i po planu, a učionice zagrijane i samim tim uslovne za rad u predstojećim hladnijim danima, za kraj je pojasnio Osmanović.

 

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img