spot_img
spot_img

Недимова борба за псе: Систем га пустио да ради па одлучио да га затвори

spot_img
spot_img

Недим Хоџић из Села Уловић код Брчког саградио је приватни азил за псе у који је уложио сопствена средства, регистровао је удружење и, како каже, све урадио по закону и онако како су надлежни захтјевали.

Тврди да је првобитно добио позитивно мишљење Ветеринарских инспектора, да би се убрзо то мишљење промијенило, а од њега је затражено да псе премјести на локацију са одговарајућим условима.

Недим Хоџић се већ девет година бави збрињавањем напуштених животиња са улица Дистрикта. Прије годину дана је основао удружење “Моји анђели” и својом уштеђевином и кредитом од 30.000 КМ изградио склониште које псима пружа уточиште, храну и здравствену његу до удомљавања.

Земљиште за склониште уступила му је пријатељица. Набавио је, тврди, сву потребну документацију.

“Након прибављања све документације и након овог што сам изградио, приступио сам по законској процедури, и поднио захтјев надлежнима да изађу на терен и приме ово као склониште за незбринуте животиње. Што ми је и сам Инспекторат наложио. Они су ми наложили сами од себе, ако мислим тим да се бави, морам то, то и то да испуњавам, што сам ја наравно, по свим законским условима то испунио. Они су дошли на лице мјеста, прегледали су услове, прегледали су све псе који су ветеринарски обрађени, чиповани и они су сами по себи донијели тај закључак да објекат испуњава све законске услове, те да ће се издати рјешење о регистрацији склоништа”, каже Хоџић.

Умјесто рјешења добио је, каже, позив од надлежног Инспектората да се јави да му се стари записник поништи, а сачини нови у коме ће стајати да не испуњава законске услове за рад склоништа, иако је, како тврди, испунио све потребне услове, па и више од тога.

Хоџић је добио и новчану казна у износу од 200 КМ због непосједовања Рјешења о дозволи за рад склоништа коју би требало издати Одјељење за пољопривреду шумарство и водопривреду. Тврди да је прибављао сву документацију, чак се прикључио и на водоводну мрежу како би испоштовао све санитарне услове и правилнике о држању животиња.

Јања Фајфер Мандић, која је уступила земљиште Недиму, тврди да је прије почетка радова, консултовала становнике села, бар оне које је могла да пронађе.

“Овдје ова прва кућа они немају ништа против. Ови што су се бунили, организатори, комшије, дизање против нас комшија и они су ми рекли кад сам их питала имају ли шта против – немају ништа а сада се буне. Најгоре што они зову ове што су вани. Све што су вани што само дођу седмицу, двије. До сада је село било пусто. Нема нигдје никог ту, ја сам најчешће била зими, само дивље свиње и шакали па реко да се оживи мало да бар животиње имају нешто”, додаје она.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img