Милић: Разочаран сам потезима и изјавама СДС-а

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је данас да је веома разочаран одлуком СДС да та странка не учествује у раду парламентарне већине и да се повуче из Владе дистрикта.

“Разочаран сам и тужан јер је СДС, покушајем да из парламентарне већине избаци СНСД, прекинуо 10 година дуго партнерство двије најјаче српске партије у Брчком. И поред тога, жеља нам је била да наставимо сарађивати са СДС-ом, али они су такву могућност данас и дефинитивно одбили”, истакао је Милић у изјави Срни коментаришући одлуку СДС-а да се повуче из власти.

- Реклама -

Он је нагласио да ставови изнесени на конференцији за новинаре коалиције СДС- НДП представљају класичну замјену теза.

“Цјелокупна јавност у Брчком већ одавно зна за покушаје коалиције СДС-НДП да чињеницу недостатка три Хрвата унутар скупштунске већине искористи за обрачун са СНСД, под изговором да СНСД штити ХДЗ и да у пакету треба да нестану са сцене”, рекао је Милић.

Он је додао да су о томе недјељама писали портали под контролом СДС-а позивајући се на неименоване изворе.

“Врхунац је услиједио прошли петак када сам од њиховог високог функционера добио телефонски позив у коме ме обавјештава да су они ‘завршили посао’ и да су у преговорима са осталим странкама дошли до подршке девет српских посланика за избор нове владе. Све ово могу и документовати уколико још увијек неко у Брчком не зна за ове чињенице”, нагласио је Милић.

Он је рекао да не зна шта је повјереништво СДС у последњих мјесец дана натјерало да промијене одлуку и ускрате повјерење градоначелнику, иако је накан избора коалицији СДС-НДП нуђено да преузму функцију градоначелника, што су они одбили.

“Моје је мишљење да су у томе видјели прилику за унутарстраначку консолидацију и бољу стартну позицију пред опште изборе”, додао је Милић.

Коментаришући позив за успостављање концентрационе власти, он је челнике СДС-а упитао зашто концентрациону власт нису направили на нивоу БиХ, ако је то тако добар модел.

Милић се осврнуо и на оптужбе из СДС-а да је Урош Војновић, смијењени предсједник ОО СДС, подршком коју је пружио градоначелнику, забио нож у леђа странци.

“Иако не волим да користим те ријечи, чак и у политичком говору, морам констатовати да је Урош Војновић једини од актуелног руководства СДС-а који није забио нож у леђа градоначелнику, али ни принципима на којима је СДС основана – као национална политичка организација. У овом тренутку, господин Војновић је та свијетла тачка која даје наду да још постоје људи који промишљају у националном интересу и чине могућим сарадњу СНСД и СДС у будућности”, нагласио је градоначелник Брчког.

Милић је рекао да је, са друге стране, веома сам задовољан подршком нових посланика српске скупштинске већине који су се јасно опредијелили за рад у националном интересу, али и у интересу свих грађана Брчког.

“Став тих посланика је да не желе у власт уколико то неће бити праћено реализацијом пројеката и ефикаснијим функционисањем власти у цјелини, с посебним нагласком на привредни развој”, закључио је градоначелник Милић.

 

 

 

 

 

(СРНА)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime