spot_img
spot_img

Милић и Поповић потписали споразум о заједничком дјеловању на предстојећим изборима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Брчко Синиша Милић и независни посланик у Скупштини Дистрикта Ђорђе Поповић потписали су данас споразум о заједничком дјеловању на предстојећим општим изборима.

Милић се захвалио независном посланику Поповићу и свима који подржавају његов рад на томе што су препознали важност предстојећих избора и одлучили да пруже подршку заједничким кандидатима коалиције за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милораду Додику и Жељки Цвијановић као и листу СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ и Народну Скупштину Републике Српске.

Милић, који је и СНСД-ов кандидат за Народну Скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест, рекао је новинарима да је ово велики подстрек за странку и показатељ да су политике СНСД-а које су провођене у протеклом мандатном периоду наишле на одобравање других политичких актера у Брчко дистрикту те да ће уз њихову помоћ остварити убједљиву побједу 2. октобра.

Милић је подсјетио да СНСД у континуитету води политику подршке очувању уставне позиције Републике Српске на простору дистрикта Брчко, те интереса Републике Српске и њених држављана који живе на овом простору.

Коментарушићу јучерашњу изјаву Бакира Изетбеговића да је Брчко нешто што прекида континуитет Републике Српске Милић је истакао да је политика СНСД-а на другом стајалишту, а то је позиција очувања интереса Републике Српске на овом подручју у складу са арбитражном одлуком.

Милић је подсјетио да арбитражна одлука говори о Брчком као заједничком власништву два енитета у којем се подједнако остварују интереси и Републике Српске и Федерације БиХ.

„Мислим да је то један принцип који може допринијети развоју Брчко дистрикта насупрот ових ставова који у Брчком виде камен раздора, мјесто спотицања или прекида континуитета“, истакао је Милић.

Независни посланик Ђорђе Поповић рекао је да подржава политику континуитета, очувања интереса Републике Српске и њених држављана у Брчко дистрикта без нарушавања било чијих права, коју проводи СНСД свих ових година, јер се показала добором.

Поповић је позвао своје симпатизере да на предстојећим изборима подрже политику СНСД-а и кандидате те странке за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ , Милорада Додика и Жељку Цвијановић, као и за Народну Скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.

 

 

 

(спонзорисана објава)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img