Kadrić o “tenderu za žalost”: Poništiti sraman tender

Povodom tendera koje he Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta raspisalo za nabavku potrepština koje bi se nosile na žalost u slučaju smrti nekog od zaposlenih osnovnog suda, pravosudne komisije, pravobranilaštva, večeras se obratio gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić.


Ovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Informacija da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH zatražila od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi objavu tendera za nabavku „potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć“ izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

- Реклама -

Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopšte usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantujemo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo javnost da se vlast u Brčkom kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i Budžet Brčko distrikta BiH.

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu BiH imaju svoj dio budžeta kojim raspolaže na način kako to zakon nalaže.

Nažalost, neki su zloupotrijebili svoja ovlašćenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regionu.

Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji koja je nosilac ovog tendera, očigledno nemaju nikakakvu empatiju prema kolegama i koleginicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH.

Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reaguju i odmah ponište ovaj sramni tender.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime