ЈП “Путеви”: Казне за паркинг стижу и у иностранство

Брчанско Јавно предузеће “Путеви”, наплатило је из прошле године дио ненаплаћених паркинг карти корисницима паркинга у Дистрикту који долазе из других држава и имају возила са страним регистарским ознакама, а ту услугу нису платили редовно.

“Након што је Апелациони суд оспорио дотадашњу одредбу о блокирању возила са страним регистарским ознакама уколико власник није платио услуге паркирања, склопили смо уговор са фирмом из Лондона која за наше подручје има представништво у Новом Саду. Тој фирми достављамо документоване податке о корисницима из других држава који нису платили нашу услугу. Она проводи даље одређене активности око наплате у страним земљама и већ сутра очекујемо прилив од око 245 евра укупно наплаћених паркинг карти. То је конкретно за 16 особа из Аустрије, три из Швајцарске, двије из Данске, једна из Шведске и једна из Норвешке”, рекао је за Радио Брчко замјеник директора овог предузећа Мато Итрић.

Према његовим ријечима, ријеч је о сасвим легалној наплати ове услуге.

Итрић је апеловао на све оне који долазе из других држава са страним регистарским таблама да редовно плаћају услуге паркирања на подручју Брчког јер је тај износ далеко већи ако се наплаћује у земљи из које корисници долазе.

“Рецимо ако овдје не плате услугу паркирања, било сат или дан, корисници на примјер из Њемачке, тамо добију рачун од по 50 и више евра”, додао је Итрић.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime