HDZ 1990 i HSS: Pozivamo na dogovor i poštovanje zakona

Današnji prekid zakazane sjednice Skupštine distrikta Brčko pokazao je da trenutna skupštinska većina nema kapacitet da radi u skladu sa Statutom distrikta, izjavio je na konferenciji za novinare Dragan Franjić govoreći, u ime HDZ-a 1990 i Hrvatske seljačke stranke u Brčkom, na temu Budžeta distrikta.

On je, ovom prilikom, naglasio da su tri poslanika iz reda hrvatskog naroda, opravdano zbog bolesti, izostala sa današnjeg zasijedanja.

- Reklama -

Franjić je izrazio uvjerenje u mogućnost dogovora pozivajući skupštinsku većinu na poštovanje zakona i Statuta distrikta.

Prema njegovim riječima, HDZ 1990 i HSS su optimisti, spremni da se dogovore i završe priču u skupštinskoj većini, te da se Budžet donese u skladu sa Statutom.

„Građani distrikta zaslužuju da se Budžet donese na vrijeme i, u skladu sa Statutom, ali očigledno neki predstavnici u skupštinskoj većini nemaju takvu namjeru“, naglasio je Franjić.

On kaže da su HDZ 1990 i HSS više puta pozivali skupštinsku većinu da se pridržavaju Statuta distrikta i ne donose Budžet bez natplovične većine iz reda hrvatskog naroda. Tražili su dogovor, ali je bilo kakav prijedlog ili sastanak sa druge strane izostao.

„Prošle nedjelje je i sam gradonačelnik Siniša Milić izrazio očekivanja da će svi hrvatski predstavnici sjesti i pokušati se dogovoriti oko usvajanja Budžeta distrikta. Očigledno su se neki oglušili na tu izjavu“, kaže Franjić pozivajući, još jednom, na poštovanje zakona distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime