Gradonačelnik uručio službene značke inspektorima

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u hotelu „Jelena“ u Brčkom svečano uručio 53 značke glavnim inspektorima, inspektorima i šefu Inspektorata Brčko distrikta BiH Damiru Bulčeviću.

U obraćanju prisutnima kazao je da je od suštinske važnosti da inspektori budu prepoznatljivi po svom profesionalizmu kao i odgovornosti za važan posao koji obavljaju.

„Ovo je simboličan čin uručenja prvih značaka, ali ono što je za nas suštinski važno jeste da naši inspektori budu prepoznatljivi i po svom profesionalizmu, odgovornosti za jedan važan posao koji obavljaju. Takođe, nadzori i kontrola nad zakonitošću rada organa institucija Distrikta je svakako veoma važna. Ono što mi očekujemo od zaposlenih u inspekcijama prije svega jeste odgovornost u obavljanju svojih važnih poslova“, naglasio je Milić.

- Reklama -

Azijada Ibrahimović, glavna inspektorica Odsjeka inspekcije poslovanja u Inspektoratu Brčko distrikta BiH, kazala je da se današnjim uručenjem znački podiže nivo i značaj Inspektorata.

„Uručenjem značaka podiže se nivo i značaj Inspektorata. Inspektori vrše nadzor nad primjenom propisa iz devetnaest upravnih oblasti i nema nijedne oblasti koja nije pokrivena u distriktu. Ovo je početak, a poslije toga slijede i uniforme za naše inspektore“, kazala je Ibrahimović.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime