Gradonačelnik obišao radove u Grčici i Eš naselju

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je sa saradnicima obišao radove u Krfskoj ulici u naselju Grčica i ulici Branka Ćopića u naselju Eš.

Nakon što se uvjerio da radovi teku planiranom dinamikom, gradonačelnik je u izjavi za medije istakao da je rekonstrukcija Krfske ulice jedan od značajnijih projekata na području MZ Grčica, te da je trenutno u toku prva faza rekonstrukcije u dužini od oko 300 metara, za šta je izdvojeno 115 000 KM i dodao je da je za drugu fazu planirano dodatnih 45 000 KM.

- Reklama -

“Očekivanja su da bi u roku od 30 dana trebao da bude završen kompletan projekat. Veoma važno za ljude koji ovdje žive je da se radi i kompletna kišna kanalizacija tako da vjerujem da će ono što se javljalo kao problem, a to je plavljenje podruma, za mještane ovog dijela Grčice biti prošlost”, istakao je gradonačelnik Milić.

On je naglasio da je u toku ugovaranje za rekonstrukciju dijela ulice Pavla Savića u ovom naselju, za šta je izdvojeno 230 000 KM.

“Planovi su da se i ova ulica, preko izlaza za Ilićku, poveže sa stadionom FK Ilićka u bescarinskoj zoni, tako da se preduzimaju konkretni napori za dalju urbanizaciju ovog, za nas veoma bitnog dijela Brčko distrikta BiH”, istakao je Milić.

Predsjednik Mjesne zajednice Vedran Jovičić rekao je da mjesna zajednica Grčica nailazi na puno razumijevanje gradonačelnika Siniše Milića, i zahvalio njemu, njegovom timu i Vladi Brčko distrikta BiH na realizaciji ovih veoma važnih projekata.

“Ovo je vrlo frekventna ulica koja povezuje Ilićku i Grčicu. Pored putničkog ovdje prolazi i teretni saobraćaj, što je doprinijelo da ova ulica, koja je napravljena `97. godine, bude u kritičnom stanju”, dodao je Jovičić.

Gradonačelnik je obišao radove i u ulici Branka Ćopića u naselju Eš.

“Ovo je posljednja makadamska ulica u užem centru grada koja će biti asfaltirana. Riječ je o dionici dugoj 150 metara za šta je izdvojeno 30 000 KM. Radi se zatvoreni sistem odvodnjavanja i već je u toku ugovaranje da se izvrši rekonstrukcija i

postojećeg asfaltiranog dijela ulice. Regulacionim planom je predviđeno da ova ulica izađe na Njegoševu, dakle neće više biti slijepa ulica. Radovi bi trebalo da se okončaju za 15 dana “, istakao je Milić.

On je dodao da je Odjeljenje za javne poslove uradilo dosta posla. “Oko 2 200 000 KM kapitalnog budžeta je realizovano, a 6 000 000 je u fazi realizacije ili ugovaranja što govori o ozbiljnosti rada i ovog odjeljenja ali i Vlade u cjelini. U okviru trogodišnjeg kapitalnog budžeta utrošen je 21 000 000 KM, što je sigurno značajna suma. Imamo ideju da sve kapitalne projekte na neki način publikujemo i učinimo dostupnim javnosti, kroz objavljivanje na našem veb-portalu, da bi se i građani mogli upoznati u kojoj fazi je realizacija svakog od tih projekata pojedinačno”, zaključio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

 

(nula49.com)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime