spot_img
spot_img

Фаза I: Од данас на снази привремена измјена саобраћаја на раскрсници “Куглана”

spot_img
spot_img

На брчанској раскрсници “Куглана” од данас је на снази привремена регулација саобраћаја.

Подсјећамо, вриједност уговорених радова на изградњи кружног тока, а чији је извођач “Бијељина пут” д.о.о. Бијељина, исноси 743.795,14 КМ. За надзор радова задужени су “Путеви Брчко”, док је рок извођења 60 радних дана.

Радови су, као што смо писали, почели у понедељак, 28. августа, а од данас почиње Фаза I изградње кружног тока – формирање десне половине кружне раскрснице посматрајући из улице Узуновића.

“Гледајући од Бијељине према Брчком, радиће се десна страна кружне раскрснице, те ће се саобраћај двосмјерно одвијати лијевом страном Булевара. Улаз на Булевар у потпуности је затворен из улице Светог Саве и улице Алексе Шантића, а цјелокупан теретни саобраћај преусмјерава се на раскрсници “Еш” у улицу Браће Рибникар, док се из улице Штросмајер саобраћај одвија без ограничења”, рекао је медијима данас пројект менаџер за изградњу у Јавном подузећу “Путеви Брчко” Бојан Делић.

Од данас, на овој раскрсници на снази су следеће измјене саобраћаја:

– Саобраћај у оба смијера ће се одвијати лијевом коловозном траком улице Узуновића и Булевара мира, и то у потезу од мјеста просјецања постојећег средишњег острва у улици Узуновића испред Цафеа ,,Булевар” гдје се возила преусмјеравају из десне у лијеву коловозну траку, па кроз раскрсницу до раскрснице Булевара мира са улицом Јована Дучића гдје се преусмјерена возила враћају из лијеве у десну коловозну траку.

– Лијева скретања из улице Узуновића према Штросмајеровој се укидају и обавезан смјер кретања из улице Узуновића је право, те се возила која су у транзиту на кружној раскрници ,,Еш” усмјеравају на улицу Браће Рибникар.

– Возила из улице Штросмајерова ће се кретати без ограничења скретања при уласку у раскрсницу, с тим да се на раскрници „,Касино” саобраћај усмјерава на улицу Браће Рибникар и даље на кружну раскрницу ,,Еш”.

-Исто тако на раскрници улица Мирослава Крлеже и Штросмајерове саобраћај се усмјерава на раскрсницу ,,Касино” и на улицу Браће Рибникар.

– Саобраћај из улице Светог Саве се усмјерава на улицу Десанке Максимовић до кружне раскрснице ,,Еш”.

– Прилаз улици Узуновића из улице Алексе Шантића се затвара у току ове фазе радова.

Паркинг мјеста у улици Узуновића од кафеа Булевар до раскрснице Куглана и на Булевару мира од раскрснице Куглана до раскрснице Шипад неће бити у употреби до окончања радова.

Напомињемо да је паркирање од кафеа “Coffee Shop” до семафора забрањено, и тај дио коловоза је трака за скретање десно у улицу Ј.Ј. Штросмајера.

Од планираних осам кружних токова на подручју Брчко дистрикта, ово је четврто по реду и највеће је по обиму, те је у овој години један од најзначајнијих путних објеката који ће се изградити у нашем граду.

“Пречник кружне раскрснице износи 38 метара, док ће ширина коловоза износи девет метара, ширина улива 3 метра, а ширина излива 3,75 метара, будући да је намијењена за теретни саобраћај, постављаће се два слоја асфалта дебљине 7 центиметара и хабајући слој ојачан полимером дебљине 5 центиметара”, додао је Делић.

До потпуне обуставе саобраћаја, према плану надлежних, доћи ће у завршној фази изградње кружне раскрснице, када се буде постављао посљедњи слој асфалта. Планирано је да раскрсница буде потпуно затворена у трајању од два дана.

Возачи се моле за опрез у вожњи, стрпљење и поштовање измјена саобраћаја до окончања радова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img