Дрогирао госте па их пљачкао: Продужен притвор угоститељу из Брчког

- Реклама -

Основни суд у Брчком продужио је притвор Зијаду Каралићу, званом Гике, власнику Диско бара “Каскада” у Горњем Рахићу, због сумње да је на штету гостију извршио серију тешких крађа на нарочито дрзак начин.

Он се, наиме, сумњичи да је, уз помоћ својих запосленика, од марта до августа ове године, пљачкао своје госте, које је претходно дрогирао.

- Реклама -

Тужилаштво располаже доказима да је у већини случајева код оштећених гостију претходно изазвана омамљеност и беспомоћност истовременом употребом алкохола и таблета опојног дејства, какве су пронађене у претресу код осумњиченог.

Faktor.ba незванично сазнаје да је у питању антипсихотик Clozapine, који је у одређеној концентрацији пронађен у крви опљачканих гостију.

– Прије истека једномјесечног притвора који му је одређен одмах након хапшења и тужилачког испитивања Тужилаштво Дистрикта предложило је продужење ове мјере према осумњиченом оцјењујући да и даље егзистирају разлози који оправдавају његов боравак у притвору. Оцијењено је да и даље постоји опасност да би могао поновити кривично дјело за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна. На рочишту за продужење притвора Основни суд Брчко дистрикта БиХ прихватио је приједлог Тужилаштва у цијелости, па је осумњиченом продужио притвор за још два мјесеца – казао нам је Самир Бегновић, гласноговорник Тужилаштва.

Након продужења притвора осумњиченом Тужилаштво у сарадњи с полицијом Дистрикта наставља интензивно спроводити истрагу у овом предмету усмјерену на даљње прикупљање доказа за кривична дјела за која је осумњичен.

 

 

 

(faktor.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime