Донесене мјере за санацију клизишта код Фабрике воде

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала је 42. ванредну сједницу на којој је разматрала Информацију о стању на клизишту на микролокацији код фабрике воде и донијела одлуку којом је задужила Одјељењe за јавну безбједност, Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду и Одјељење за комуналне послове са конкретним задужењима у вези са овим питањем.

Одјељење за јавну безбједност задужено је да приступи ангажовању стручне установе, односно Рударско-геолошког института из Тузле ради израде стручног мишљења и надзора како би се донијеле интервентне мјере. Одјељење за пољопривреду, шумарство и водопривреду се задужује да приступи хитној санацији на микролокацији фабрике воде по препорукама и стручном мишљењу Института, а Одјељење за комуналне послове да у буџету за 2018. годину планира средства за израду цјеловите студије за рјешавање клизишта на поменутој локацији, како би овај проблем био дугорочно ријешен.

“Нема разлога за било какву бојазан да ће тренутна ситуација угрозити фабрику воде али ће мјере које смо данас усвојили све то на неки начин довести у ред. Задужења из одлуке су превентивне мјере које ћемо предузети да не би дошло до било каквих оштећења на ретензији односно фабрици воде”, истакао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime