spot_img

Dok obilaznica čeka, građani kradu kamen

Published:

spot_img

Dok obilaznica čeka ljepše vrijeme, a nakon prošlogodišnje rasprave o povećanju troškova i kašnjenja u izgradnju obilaznice, pojedini građani ne čekaju. Neki od njih odlučili su da se “posluže” materijalom sa gradilišta.

Na fotografiji koju nam šalje čitalac vide se kola natovarena kamenom sa jednog od gradilišta na tarsi obilaznice – onog u Potočarima.

Inače, voditelj projekta za izgradnju puteva u JP “Putevi” Brčko, Bojan Delić, danas je za Radio Brčko najavio da će nastavak radova na svim pozicijama na obilaznici početi između 1. i 10. aprila.“Do sada je urađeno oko 60 posto radova, te su ostali da se urade završni poslovi na mostovima, tri sloja asfalta na cijeloj trasi, da se na nekim dijelovima završi drugi tamponski sloj, kao i da se završe radovi na regulacijama vodotokova. Neke regulacije smo završili i moguće je da ćemo ih parcijalno pustiti u tehnički prijem. U plan je da se završe natputnjaci Barica i Grbavica, kao i potputnjaci Pljoštare i Cincarevo Polje, koji će se isto pustiti parcijalno u tehnički prijem da ih građani mogu koristiti. Tako da svaki dio obilaznice koji bude gotov, a predstavlja funkcionalno posebno tehničko-tehnološku cjelinu, pustićemo u upotrebu prije samog završetka projekta”, rekao je Delić.

Prema njegovim riječima, između 5. i 15. aprila, planirano je da se urade dvije probne dionice za asfalt, nakon čega odmah ide asfaltiranje prvog bito nosivog sloja.

Delić ističe da su zadovoljni sa radom izvođača i podizvođača radova.

“Pri svakom izvođenju radova, bilo da je u pitanju mali objekat ili neki veliki kao što je obilaznica, uvijek se pojavljuju neki problemi, neke nepredviđene fizičke okolnosti. Pojavljuju se i greške jer ko god radi, ponekad i pogriješi. Ali to se sve u hodu ispravlja tako da nema ništa što bi se u ovom slučaju moglo navesti kao velika greška od strane izvođača radova”, pojasnio je Delić.

Na kraju je dodao, da bi obilaznica tehnički trebala biti završena do jeseni ove godine. Podsjetio je da je ukupna vrijednost kredita za koji je Distritk aplicirao za ovaj infrastrukturni projekat 28 i po milona evra, a samo izvođenje radova košta 24, 608 miliona evra, plus neki naknadni radovi.

 

 

 

 

 

(nula49.com/radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img