Дистрицт теам: Кино ноћи у Омладинском центру

Протекли викенд неформални покрет „District team“, организовао је за младе бесплатно гледање филмова. У склопу својих пројектних активности на програму ПРО-Будућност којег финанцира USAID, а који има за циљ изградњу мира и повјерења међу грађанима БиХ, District team учествује као неформални покрет.

„Млади су имали прилику да се друже током викенда и погледају филмове различитих жанрова, уз бесплатан улаз млади су имали обезбијеђене грицкалице и освјежење. Атмосфера је била одлична, а млади су уживали и послали поруке да Брчко заслужује и треба да има кино, баш као некада када је имало чак два кина и позориште, а данас немамо ни једно ни друго“ – поручују из District team-a.

“Већ сљедећи мјесец угостићемо регионалне хип хоп извођаче Контру и Марчела, млади ће имати прилику да се друже и причамо на тему како хип хоп повезује младе на овим просторима. Запратите наше профиле на Фејсбуку, Инстаграму и Твитеру, како бисте били упознати с надолазећим активностима”, додају ови млади људи.

Пројекат Америчке агенције за међународни развој (USAID) Повјерење, разумијевање,
одговорност за будућност (ПРО–Будућност) имплементира хуманитарна и развојна агенција Catholic Relief Services (CRS), у партнерству с Институтом за развој младих КУЛТ, Caritasom Босне и Херцеговине, Форумом грађана Тузла, Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука, Међурелигијским вијећем у Босни и Херцеговини и Нансен дијалог центром Мостар.

Основни циљ пројекта Про-будућност је да, заједно са кључним друштвеним актерима, радимо на постизању одрживог и дуготрајног мира и ојачамо међусобно повјерење и разумијевање међу грађанима различитих етничких и вјерских група. То су предуслови за остваривање контекста који ће омогућити бољи живот свим грађанима и народима у Босни и Херцеговини.

Стога, у пројекат су укључени кључни актери из политичке, вјерске и медијске сфере, те различите групе грађана, с циљем да помирење и унапријеђено повјерење воде ка позитивним друштвеним промјенама широм БиХ.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime