Četiri nominacije i jedna nagrada za brčanske prosvjetne radnike

- Reklama -

Profesor razredne nastave u Prvoj osnovnoj školi u Brčkom Boško Jovičić,  dobitnik je nagrade Centra za obrazovne inicijative „Step baj step“ za inovativne nastavnike, stučne saradnike i odgajatelje u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju na ceremoniji koja je održana prije dva dana u Narodnom pozorištu.

Jovičić je dobio nagradu u kategoriji „učitelj razredne nastave“.

- Reklama -

„Ja nisam očekivao ništa, međutim, toliko sam se iznenadio savršenom organizacijom. Ovogodišnji moto je bio „Nastavnici su važni“ i tako smo se svi u sali i osjećali. Ja sam osvojio nagradu za najinovativnijeg učitelja u BiH za 2019. godinu“, rekao je Jovičić.

Pored Jovičića, za nagrade u svojim kategorijama nominovani su i Brčaci – Ernad Osmić iz Četvrte osnovne škole, Jelena Manjić iz Prve osnovne škole i Sanja Tripković iz vrtića „Naša djeca“.

Nastavnik bosanskog jezika Ernad Osmić, kaže da nastoji da u svojoj nastavi uvijek uvodi inovacije, te da mu je drago što neko to prepoznaje.

„Konkretno što se tiče moje prakse, koju sam naslovio „Govoriti jezikom učenika“, htio sam djeci približiti predavanje na način koji bi njima bio pitkiji ni jednostavniji, da to ne budu samo same definicije“, istakao je Osmić.

I Jovičić i Osmić ističu da za ovakav rad imaju podršku škola u kojima rade, kao i svih kolega, sa kojima svakodnevno razmjenjuju iskustva.

Ovakvu nastavu ne samo da vole djeca, nego i roditelji, koji im redovno upućuju pohvale.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime