spot_img
spot_img

Чекамо још од 2019. године: Почела израда идејног рјешења Центра за еколошко збрињавање чврстог отпада

spot_img
spot_img

Одјељење за комуналне послове брчанске Владе кренуло је са најконкретнијим активностима у вези са Центром за еколошко одлагање чврстог отпада на подручја Дистрикта, односно на локалитету Кладје, о чему је овдашња Скупштина одлуку донијела још 2019. године.

„Ових дана завршили смо тендер за израду идејног пројекта и већ је стартовао поменути посао, који треба бити окончан у наредних 120 дана. Израда идејног пројекта ће коштати 103.000 марака, а њим ће бити обухваћени темељни параметри као што су то да Центар обухвата 65 дунума земљишта под кровом, те да ће 80 посто чврстог отпада бити прерађено односно рециклирано и то по најсавременијим европским еколошким стандардима“, рекао је шеф одјељења Мајазудин Вехабовић.

Чим буде урађен идејни пројекат активности ће бити усмјерене ка такозваном коначном, односно изведбеном пројекту.

„Након израде главног пројекта и његове ревизије, ваља прикупити све неопходне сагласности које захтјевају локацијски услови. Тек након тога одјељење подноси захтјев за добијање грађевинске дозволе, те осигурава неопходна финансијска средства, како би се могао расписати тендер за одабир извођача радова, односно градњу Центра за еколошко збрињавање чврстог отпада на локалитету Кладје“, акцентирао је Вехабовић, додавши да је у овом тренутку тешко прецизирати колико ће поменути процес трајати, но да ће одјељење учинити максимум, како би чим прије све наведено било и урађено.

 

 

(radiorbcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img