spot_img
spot_img

Чекајући Годоа: Нови рендген за брчанску Болницу и даље нераспакован

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наставцима саге зване “брчанско здравство” чини се да нема краја…

Подсјетимо, након што је дуго очекивани ЦТ апарат коначно набављен, појавиле су се сумње у вези са карактеристикама апарата, тј. у то да ли смо добили оно што смо платили…

И док се расплет ове епизоде још увијек чека, јер се чека коначан глас струке, нова епизода трагедије у наставцима већ је на помолу.

Јуче смо од директора брчанске Болнице могли чути да је систем здравства потпуно спреман за евентуални нови талас коронавируса који се очекује у септембру, план је већ припремљен, а настојаће се, рекао је Стокић, и да се зграда Гинекологије овај пут изузме из истог.

Ипак, чини се да није све спремно, штавише – није све ни распаковано.

На фотографијама које видите налази се новонабављени рендген апарат за брчанску Болницу. Кажемо новонабављен, али је ту заправо још од краја јуча. Како се може чути незванично, добављач је обећао да ће апарат бити монтиран и пуштен у рад “за пар дана”. Када ће бити барем распакован или склоњен са ходника, не зна нико.

О значају овог апарата не треба много говорити, нарочито када се имају у виду најаве медицинске струке о новом таласу ковида.

Питање које се намеће и уовом случају, као и у оном о полудеценијској набавци ЦТ апарата, јесу она о могућим финансијским интересима.

Коме и зашто одговара овакво стање у брчанском здравству? Ко је више од пет година спречавао набавку ЦТ апарата? Хоћемо ли добити МРИ апарат?

И најважније – ко ће одговарати за ово? И зашто нико…

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img