spot_img
spot_img

Čari zime stigle u Brčko

spot_img
spot_img

U ime gradonačelnika Brčko distrikta manifestaciju Čari zime večeras je svečano otvorio šef Kabineta gradonačelnika Amir Softic.

“Nadamo se da će svi naši građani kao i gosti uživati u zimskim čarolijama na Trgu mladih u Brčkom uz bogat program i raznovrsnu ponudu domaćih proizvoda. Također, i ove godine građani će Novu godinu moći dočekati na Trgu mladih uz popularni bend “Galija”, kazao je Amir Softic.

U okviru manifestacije Čari zime večeras je svečano otvoreno i klizalište nastupom Kluba sportova na ledu UNITY iz Sarajeva.

Podsjetino, prije tri godine Brčko je po prvi put dobilo dobilo tzv. Zimski grad, Čari zime.

“Čari zime” su već sada tradicionalna manifestacija, sa obzirom na to da se organizuju po četvrti put na Trgu.

U kućicama, koje su dio manifestacije, i ove godine biće ponuđen raznovrstan asortiman naših preduzetnika, kreativaca i udruženja.

Ovo je i druga godina otkako je i klizalište dio zimskih čari, tako da će građani, a ponajviše djeca kako je pokazao prošlogodišnji trend, ponovo moći da uživaju na klizaljkama.

Postavljene su i novogodišnje dekoracije, koje će upotpuniti ugođaj. Ove godine nisu nabavljeni novi ukrasi, ali su preraspoređeni na neka centralna mjesta, tako da se tokom šetnje gradom pruža istinski praznični duh.

Cjelokupan zimski i novogodišnji sadržaj koji Brčko ove godine nudi svojim građanima svakako je vrijedan promocije, i pozivamo ujedno građane iz okolnih mjesta da ove zime posjete naš grad.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img