Broj nezaposlenih manji za 600 lica

Na Zavodu za zapošljavanje u Brčkom trenutno je evidntirano 10.353 nezaposlena lica koja aktivno traže posao, što je za oko 600 lica manje nego u januaru ove godine.

Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje u Zavodu za zapošljavanje kaže da je razlog smanjenja broja nezaposlenih rezultat građevinske sezone ili poljoprivrednih radova gdje veliki broj nezaposlenih pronalazi zaposlenje.

- Reklama -

„Značajan dio, od ukupno 600 lica koja se više ne nalaze na našoj evidenciji – možda i više od polovine, su lica koja su se odlučila za odlazak u zapadnoevropske države“, pojašnjava Galijatović.

Pored navedenog broja nezaposlenih, od 10.353 lica koja aktivno traže posao evidentirano je još 6.185  nezaposlenih koji se na evidenciji nalaze kako bi ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje, materinski dodatak ili neke druge benificije.

„U ukupnom broju lica koja aktivno traže zaposlenje, 1.050 lica je sa visokom stručnom spremom, od kojih najviše sa završenim ekonomskim i pravnim fakultetom, nakon kojih slijede profesije iz oblasti društvenih nauka“, istakao je Galijatović.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime