spot_img
spot_img

Брезово Поље: Из љубави према животињама отворила приватни азил

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Љубитељка животиња Весна Лукић из Брезовог Поља има свој приватни азил у којем је тренутно смјештено 35 паса и неколико мачака.

Весна истиче да је овај необичан посао започела из љубави према животињама. Током одмора и празника пружа услуге чувања паса власницима, који немају гдје да оставе свог љубимца на неколико дана.

„Ја сам живјела у иностранству и тамо сам видјела тамо како људи рјешавају проблем напуштених паса и одлучила да у БиХ урадим нешто слично. Oво не бих назвала азилом, јер у азилу пси не живе у добрим условима, јер је то више склониште“, рекла је Лукић.

Веснини пси су стерилизовани, социјализовани и добро збринути. Међутим, све то није бесплатно. Она каже да дневно потроши 30 до 40 килограма меса.

„Трудим се да то буде квалитетна храна, да би били здрави. То финансирам 50 одсто сама, бавим се превозом паса, јер таксисти не желе возити псе, онда чувањем паса, а други дио средстава добијам кроз донације“, исткла је, те додајала да у Брчком није једина која удомљава псе луталице.

У плану има да са другим људима који раде исти посао оснује удружење, како би све донације пристизале на једно мјесто.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img